15.2.2016

Similan Islands

Thaimaassa ollessamme varasimme retken kehutuille Similan Islandeille. Aamulla ennen kahdeksaa kyyti tuli hakemaan meidät hotellilta lähtöpisteeseen. Lähtöpisteellä oli tarjolla aamupalaa ja meille jaettiin snorkkelit ja räpylät. Similan Islandeille oli matkaa tunnin verran. Ei siinä muuten mitään, mutta kun se vene pomppi tosi paljon ja penkit eivät olleet mitenkään kovin mukavat. Ei siis todellakaan mikään rauhallinen kyyti ollut kyseessä. :D 
SAM_2121
Kiersimme yhdeksästä saaresta neljä ja kahteen nousimme maihin. Kahden muun saaren kohdalla vene jäi kellumaan 40 minuutiksi paikoilleen ja veneestä sai mennä veteen snorklailemaan. Siitä tunnin menomatkan pomppimisesta mulla oli tullut vähän huono olo. Pysähdyttyämme toisen saaren kohdalle en mennyt uimaan vaan jäin veneeseen potemaan huonoa oloani - mikä tietenkin pahensi tilannetta. Veneen heiluminen aaltojen mukana sai oloni huonommaksi ja eipä aikaakaan, kun olin jo halaamassa roskista. :D Ei auttanut pahoinvointilääke, jonka otin lähtöpisteessä, kun niitä jaettiin (ja siis mulla ei oo koskaan ollut matkapahoinvointia). Oli vähän mukavampi, kun päästiin kahden muun saaren maanpinnalle pois keikkuvasta veneestä. Toisella saarella meillä oli lounas, otimme aurinkoa ja kävimme turkoosissa vedessä uimassa. Viimeisellä saarella taas, no, makasin varjossa ja toivoin huonon oloni lähtevän pois.
SAM_2125

Similan Islands on kansallispuistoalue. Sinne ei tehdä retkiä ollenkaan kesällä, koska se on merikilpikonnien suojelualuetta. Siksi myös kahden saaren kohdalla ei saanut edes nousta maihin.

SAM_2122
SAM_2161
SAM_2166

Maisemat ja saaret olivat todella upeat, hiekka valkoista ja vesi kirkasta. Sen verran mitä nyt niistä ehdin nauttimaan ennenkuin oloni paheni. Tietenkin se vähän harmitti, kun olisi halunnut enemmän tutkia saaria ja retki maksoi kuitenkin lähemmäs satasen.

SAM_2127-2
Saarilta palattuamme lähtöpisteeseen, tarjolla oli ruokaa. Samalla odottelimme paluukyytimme lähtöä ja palasimmekin takaisin hotellillemme iltakuuden maissa. Retki oli kaikinpuolin hyvä, opas kertoi saarista tietoa yms. ja veneessä, tai siis koko reissun ajan, tarjottiin syömistä tai juomista. Ei ainakaan tullut nälkä. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti