29.2.2016

Khao Lak markkinat & Tsunamimuseo

Thaimaan reissu oli mun ja J:n kolmas yhteinen matka sinne. Lisäksi ollaan oltu yhdessä myös Egyptissä - se oli meidän ensimmäinen ulkomaan matkamme. Aiemmin ollaan oltu Krabilla ja vuosi sitten olimme Hua Hinissä. Siellä vietimme Joulun ja uuden vuoden vaihteen, joten tämän reissun halusin tehdä niiden, etenkin Joulun, jälkeen.

Kävimme reissullamme tottakai kokeilemassa myös paikalliset markkinat. Tai no, nuo markkinat olivat ehkä enemmän turisteille suunnattu, mutta kyllä sieltä löytyi myös mustekalaa, rapuja sekä hedelmiä, joita paikalliset kävivät ostamassa. Ne järjestettiin siis aina ma, ke ja la n. klo 15 alkaen klo 20 asti. Päädyimme markkinoille kahtena eri päivänä, koska siellä oli kiva kierrellä ja tehdä jotain pieniä löytöjä, kuten ostaa korviksia 0,50 € hinnalla. Sieltä sai myös todella hyviä fruitshakeja 1,20 € hintaan ja vaikka minkä makuisina. Kiva pieni viilentävä (brain freeze varoitus!) välipala siinä kierrellessä.

SAM_2419
SAM_2420
SAM_2064
Toukkia ja muita ötököitä ei tullut maistettua. Ne ei jostain kumman syystä houkuttanut mua yhtään. :D Puolestaan ostin sitten muista kojuista vartaita, kevätrullia ja marinoitua lihaa. Niitä ei ollut ainakaan hinnalla pilattu, kun yksi kevätrulla tai marinoitu liha maksoi 0,20 €.
SAM_2425
SAM_2061
Olen aiemmin Krabilla maistanut banana pancakea, josta en tykännyt yhtään. Näillä markkinoilla päätin kokeilla toisen kerran Nutellalla höystettynä ja vitsit, että oli hyvää! Huom. Nämä banana pancaket eivät ole mitään terveellisiä, toisin kuin meidän Suomen banaaniletut. :D
SAM_2069
Kiertelyn jälkeen menimme käymään vieressä olevassa Tsunamimuseossa. Siellä oli tietoa tsunamista, sen etenemisestä, kuvia siitä, tsunami muistomerkki sekä poliisivene. Khao Lakiinhan tsunami iski tosi pahasti ja kaikki siellä oleva tuhoutui. Poliisivene oli tsunamin aikaan päivystämässä merellä ja kun se iski, se heitti veneen 2 km rannasta sisämaahan päin. Kukaan veneessä olleista 10 henkilöstä ei selvinnyt. Tälläkin hetkellä poliisivene on siinä kohdassa, mihin tsunami sen silloin heitti.
SAM_2432
SAM_2430
SAM_2439
Tsunami muistomerkki kuvastaa sitä itseään, aaltoa.
SAM_2436
Näiden jälkeen kävimme hotellilla freeshiytymässä, viemässä muutamat ostoksemme ja lähdimme syömään sekä drinksuille. 
SAM_2196
SAM_2202
SAM_3015
SAM_2442
Pineapplemojito. <3
SAM_1861
SAM_1939
Hotellin pihalta ja huoneemme parvekkeelta näki lähes joka ilta kauniin auringonlaskun. Olimmekin katsomassa ja ihastelemassa sitä useana iltana. Paikan päällä se oli vielä upeampi kuin kuvissa - kuviin sitä ei vaan saa ikuistettua samalla tavalla. Ehkä siihen vaikuttaa myös laineiden liplatus, lämpö sekä se fiilis siellä, onnellinen ja seesteinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti