13.2.2016

Lam Ru National Park

Oltiin tosiaan J:n kanssa Thaimaassa n. kuukausi sitten. Valittiin kohteeksemme Khao Lak ja hotelliksi The Sands Khao Lak by Katathani. Hotelli ylitti kyllä ihan omat odotukseni! Matkaopas varoitteli bussissa etukäteen, että huonetta ei todennäköisesti saa heti silloin aamusta ja joutuisimme odottelemaan monta tuntia. Hotellin respaan päästyämme meille tarjoiltiin heti tuoreet ananasmehut ja viileät pyyhkeet. Pääsimme huoneeseemme samantien, jonne respan vastaanottopoika ohjasi meidät ja kantoi matkalaukkumme.
SAM_1888SAM_1810
SAM_1795
SAM_1796
Ensimmäinen päivä meni pitkästä lennosta ja 32 tunnin valvomisesta toipuessa sekä tietysti tutustumalla hotellialueeseen ja lähiympäristöön. Hotellilta löytyi kiva kuntosali sekä olisi ollut jos minkälaista järjestettyä ohjelmaa aina thaimaalaisen ruuan kokkauksesta thai boxingiin. Meillä ei kaikkeen riittänyt aika, joten nuo järjestetyt ohjelmat jäivät välistä.
SAM_3102
Loman alussa menimme Lam Ru -nimiseen kansallispuistoon. Viidakossa oli todella kosteaa ja kuuma, mutta mun mielestä Thaimaan reissuilla on aina kiva päästä viidakkoon seikkailemaan. Tuolla reitillä ei tullut ketään vastaan, joten sai rauhassa kulkea omaan tahtiin ja jäädä ottamaan kuvia.
SAM_1989-2
SAM_2015
Reitti oli siis täynnä ylä- ja alamäkiä, sai pomppia kiveltä toiselle, ylittää puiden isoja juuria ja ottaa liaaneista tukea. Aina kannatti kuitenkin katsoa mistä aikoo tarttua kiinni ettei käy vahinkoa ja ota suoraan kiinni tuollaisista piikikkäistä puista. Meille ei onneksi käynyt niin! :D Reitillä oli myös erilaisia laattoja, joissa luki (todella huonolla englannilla) mitä laatan vieressä oleva asia, puu, kivi ym. kuvastaa ja tietoja siitä.
SAM_1995
SAM_2016
 Reitin lopussa oli lähes autio pikku ranta, johon olisi voinut jäädä uimaan. Me pidettiin siinä kuitenkin vain juoma-/kuvaustauko, jonka jälkeen jatkettiin matkaa alkupisteeseen. Reittiä ei siis tarvinnut kävellä takaisin vaan alkupisteeseen pääsi 10 minuutissa kävelemällä oikotietä. :D
SAM_2036
Jos kukaan sattuu menemään Khao Lakiin, suosittelen tuolla käymistä - tai ylipäänsä kansallispuistossa käymistä Thaimaassa. Siellä saa hyvin liikuntaa ja samalla tulee nähtyä Thaimaan kaunista luontoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti