23.3.2014

Be positive

Lauantaina olimme J:n kanssa leffassa katsomassa 12 Years a Slave. Yleensä katselemme komedioita, mutta välillä on kiva katsella muunkin tyyppisiä elokuvia. Draamaleffoja en normaalisti välitä katsoa, ellei ne perustu tositapahtumiin, niin kuin tuo lauantainen elokuva. Ne ovat omalla tavallaan mielenkiintoisia ja pistävät miettimään.

12 Years a Slave oli joissain kohdissa todella raaka enkä pystynyt kunnolla katsomaan. Elokuvassa mies elää normaalia elämäänsä kunnes hänet huumataan ja hän joutuu orjaksi. Mies pyrkii noudattamaan sääntöjä, mutta kokee kuitenkin orjuutensa aikana rankkoja asioita. Leffa oli todella ikävä ja tavallaan myös surullinen. Tälläinen pistää miettimään... On sanottu, että meidän tulisi olla onnellisia siitä, mitä meillä on. Se on ehkä helpommin sanottu kuin tehty, mutta sitäkin voi opetella. Ei pidä valittaa jokaisesta pienestä vastoinkäymisestä, vaan oppia siitä ja miettiä mitä seuraavalla kerralla tekee paremmin. Tottakai saa harmittaa, jos epäonnistuu, mutta siihen ei saa jäädä vellomaan. Mitä kaikkea voikaan jäädä huomaamatta, jos ajattelee asioista vain negatiiviset puolet. Anna tilaa positiivisuudelle. 



Mieti esimerkiksi mitä olet oppinut eri asioista, vaikkapa harrastuksista tai työkokemuksista. Cheerleadingia harrastaessani sain itse paljon lisää itsevarmuutta, koska laji vaatii esiintymistä ja koska taidot kehittyivät pikkuhiljaa paremmaksi. Opin myös luottamaan muihin. Lisäksi kisoissa tulee hymyillä koko esityksen ajan ja sitä harjoiteltiin treeneissä. Alussa hymyileminen tuntui tyhmältä, koska se ei tullut itsestään. Harjoittelujen jälkeen hymy tuli aivan luonnostaan eikä tarvinnut tehdä tekohymyä. Sitä paitsi, kun hymyilee, on vaikea ajatella samaan aikaan negatiivisesti. Niin kuin tuo alla oleva teksti kertoo, että hymyilemisestä (ja positiivisesti ajattelemisesta) on hyötyä. Vaikkakin alussa ehkä vähän "harjoittelemalla". Kaiken voi kuitenkin oppia, jos vain haluaa.




Monet saattavat sanoa vielä etsivänsä onnellisuutta. Milloin sen on saavuttanut? Mitä on onnellisuus? Kannattaako sitä etsiä? Tähän aiheeseen on varmasti monia mielipiteitä. Omasta mielestäni onnellisuutta ei kannata etsiä, mutta siihen voi osittain vaikuttaa. Mielummin kannattaa miettiä mitkä asiat ovat omassa elämässä hyvin. Minut tekee onnelliseksi ainakin nuo ylläolevassa kuvassa olevat asiat. Jos olet onneton, mieti miksi olet onneton? Mitä voisit tehdä asialle? Kaikkeen ei voi vaikuttaa ja joskus vain täytyy hyväksyä tosiasiat, vaikka se olisikin rankkaa tai epäreilua. Ei maailma siihen kuitenkaan kaadu, vaikka sillä hetkellä se saattaa tuntua siltä. Jokaiselle tässä maailmassa sattuu epäonnistumisia. Mikään ei tule ilmaiseksi. Ajattele positiivisesti epäonnistuneista asioista. Mitä hyvää siinä oli? Opitko itsestäsi jotain? Päätä, että epäonnistumiset vahvistavat sinua. Päätä, että samanlaista epäonnistumista ei enää tule, koska tiedät miten toimia. Vastoinkäymisten ansiosta sinusta on tullut Sinä.







Nyt kaikki nokka kohti uusia haasteita ja luottakaa itseenne! Energistä viikon alkua kaikille! xoxo

2 kommenttia:

  1. Olis muuten tosi kiva jos voisit tehdä sun cheerleader -ajoista postauksen :)!

    VastaaPoista