7.6.2015

Bataattiburgerit ja hedelmägrillijälkkäri

Miten nämä viikot menevätkin näin nopeasti?! Vielä ei ole ehtinyt tulla nyt lomalla tylsää ja suoritan yhden pakollisen koulun kurssinkin tässä kesän aikana. Koulussa olen käynyt tällä viikolla parina iltana. Sain myös vihdoin hommattua itselleni uuden kuntosalikortin, kun edellinen salini lopetti toimintansa. Päätin liittyä Fitness 24 Seven kuntosalille ja ainakin vielä se on vaikuttanut lupaavalta paikalta. 

Ajattelin jakaa perjantaina hyväksi toteamani bataattiburgerireseptin, joka on kokonaan gluteeniton sekä mulle lemppariksi muodostuneen hedelmä-jäätelö grillijälkkärin.

Bataattiburgerit


bataatti
400 g naudan jauhelihaa
pieni punasipuli
valkosipulin kynsi
1 rkl turkkilaista jogurttia
kananmuna
cheddar-juustoa
salaattia
kurkkua
tomaattia
suolakurkkua
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Pese bataatti, leikkaa bataatista paksuja siivuja ja asettele siivut uunipellille. Kaada päälle hieman oliiviöljyä. Paista uunissa 225 asteessa 20 minuuttia.

Pilko punasipuli pieniksi kuutioiksi. Sekoita jauhelihan joukkoon pilkottu punasipuli, puristettu valkosipulin kynsi, turkkilainen jogurtti, kananmuna sekä lisää mausteet. Muotoile jauhelihasta pihvit ja paina pihvin keskelle pieni kuoppa, jotta paistaessa pihvi ei kutistu kasaan ja siitä ei tule paksumpi. Paista grillissä tai paistinpannulla pihvit toiselta puolelta, käännä pihvit ja laita paistuneelle puolelle cheddar-juusto sulamaan.

Fetakastike

3 rkl turkkilaista jogurttia
200 g fetaa
sitruunamehua
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Muussaa feta ja lisää muut ainekset sekaan. Tarkista maku. Suolan kanssa kannattaa olla varovainen, koska feta itsessään on jo melko suolaista.

Kokoa bataatti, pihvi ja haluamasi ainekset hampurilaiseksi. Itse lisäsin vielä burgerin väliin ketsuppia. Jos suolakurkusta ei niin välitä, sen voi hyvin jättää pois. Terveellisemmän tästä saa jättämällä pois esimerkiksi fetakastikkeen ja cheddar-juuston.

Grillijälkiruoka


erilaisia hedelmiä kuten banaania ja persikoita
vaniljajäätelöä

Heitä banaanit ja persikat grilliin paistumaan. Paista molemmin puolin niin, että banaani on kokonaan musta ja persikat ovat saaneet väriä. Nauti hedelmät vaniljajäätelön kanssa!

Tähän sopisi paremmin tuoreet pehmenneet persikat, mutta kaupassa oli vain kivikovia persikoita, joten päädyin ostamaan purkkiversion. Olen suunnitellut grillaavani tämän kesän aikana vielä ainakin tuoreita nektariineja, omenoita sekä päärynöitä.


Mukavaa loppuiltaa kaikille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti