17.10.2017

Chocolate Chip Cookies

Ajattelin jakaa suklaahippukeksiohjeen, koska tein niitä yhtenä päivänä ja niistä tuli todella hyviä! Leivontasuklaata käyttäessä kekseihin tulee paljon isoja sattumia kuin valmiita suklaahippuja käyttäessä ja itse halusin näistä todella suklaisia, joten valitsin leivontasuklaan. Paistoin uunissa aluksi yhden testipellillisen ennen kuin asettelin seuraavalle pellille taikinakeot, koska kävi niin miten vähän arvasinkin, että ensimmäisen pellillisen kekseistä tuli jättikokoisia. :D Seuraavaan pellilliseen laitoin siis puolet pienemmät keot taikinaa kuin ensimmäiseen. Nämä on helppo ja nopea toteuttaa, koska suklaata lukuunottamatta itseltäni ainakin löytyi kaapista kaikki ainekset.

_SAM5141-3_SAM5145-2

Chocolate Chip Cookies:
3/4 dl sokeria
3/4 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
125 g voita
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
200 g leivontasuklaata

Vatkaa pehmeä voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi.
Lisää kananmunat välillä vatkaten.
Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola.
Kaada jauhoseos vaahdon sekaan välillä sekoittaen.
Pilko suklaa pieniksi kuutioiksi ja sekoita taikinan joukkoon.
Asettele kahdella pikkulusikalla leivinpaperilla päällystetylle uunipellille pieniä taikinakekoja.
Taikinakekoja on hyvä olla n. 12 per pelti.
Paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia, jolloin keksit jäävät keskeltä hiukan pehmeiksi.

_SAM5151_SAM5156_SAM5152-2

Nauti keksit joko lämpimänä suoraan uunista, jolloin suklaahiput ovat vielä sulaneita tai sitten myöhemmin, jos tykkää syödä suklaahiput kovina (joka sekään ei ole yhtään huono vaihtoehto!). <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti