1.9.2017

Mustikkapiirakka

_SAM5039-2
_SAM5040


Heippa! Kesälomalla mökillä ollessani kävin yhtenä päivänä mustikassa. Sitä edeltävänä päivänä kävin katsomassa löytyykö mustikoita ja löytyihän niitä vähän. Koirani Lola huomasi myös mustikat ja söi niitä innoissaan, joten seuraavana päivänä varsinaisesta mustikkareissusta jouduin jättämään sen pois. Kovin paljoa ei vielä siinä vaiheessa löytynyt, mutta sen verran kuitenkin, että sain tehtyä mustikkapiirakan ja vähän jäi vielä pakkaseenkin.  Olenko muuten ainoa, jonka mielestä kaupan pakastealtaasta ostetut kotimaiset mustikat eivät maistu juuri miltään tuoreisiin tai itse pakastettuihin mustikoihin verrattuna? Itse tykkään mustikkapiirakasta, jossa on käytetty täytteessä kermaviiliä, joten tässä sellainen ohje:


Ohje sopii pyöreään, halkaisijaltaan n. 24-26 cm piirakkavuokaan.


Pohja:
 125 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
 3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria 

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää kananmuna ja jatka vatkaamista.
Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri.
Kääntele jauhoseos vaahdon sekaan.
Voitele piirakkavuoka ja painele taikina sen pohjalle.

Täyte:
3 dl mustikoita
2 dl kermaviiliä
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 kananmuna

Ripottele mustikat piirakkapohjan päälle.
Sekoita keskenään kermaviili, sokerit ja kananmuna.
Kaada seos mustikoiden päälle.
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 35 min. 
(Kokeile hammastikulla piirakan keskeltä, jääkö täytettä tikkuun. Jos jää, paista vielä hetki.)

_SAM5048
_SAM5059

Tarjoile vaniljavaahdon, vanhan ajan vaniljakastikkeen tai aidon vaniljajäätelön kanssa.
Enjoy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti